Различни, но заедно

IMG_6947На 9 ноември т.г. в град Стара Загора се проведе традиционния Фестивал на етносите в България. Тази година бяха поканени да участват всички самодейни групи към AGBU Plovdiv Chapter.

Арменските национални традиции, които са съхранени в арменските песни и танци бяха показани на сцената на Държавната опера в Стара Загора от детска танцова група „Астхигнер“, танцова група на майките „Нърени“ и солисти от вокално инструментален състав „Еребуни“.

В залата присъстваха представители на различни дипломатически мисии, включително и посланика на Армения в Бългатрия – Н.Пр. Армен Саркисян.

IMG_6964Фестивалът е основан през 2014 г. и се организира по повод 16 ноември – Ден на толерантността.

“Многообразието в света ни учи да сме толерантни, показва ни колко е пъстър животът и колко много и различни начини има, за да изразим себе си.

Независимо от това къде живеем, каква религия изповядваме, какво увреждане имаме, ние искаме да споделим с другите нашия свят, нашите ценности. Съпричастни и толерантни сме, ако не отблъснем този опит, ако подадем ръка за поздрав и приемем чуждото послание”, е част от платформата на създателите на този станал традиция в града на липите фестивал.